Начало Новини Актуално Данъчни инспектори в Стара Загора разкриха укрити данъци за над 14 млн. лева

Данъчни инспектори в Стара Загора разкриха укрити данъци за над 14 млн. лева

Актуално
НАП

През първото тримесечие на годината са предотвратени данъчно-осигурителни измами за над 14,7 милиона лева. Приключени са 128 ревизии, като при 91% от проверените фирми са установени укрити данъци и осигуровки.
Неначисленият и съответно недеклариран данък добавена стойност (ДДС) е за над 11,8 млн. лева.

Инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора са установили и неплатен корпоративен данък в размер на 2,2 млн. лева, съобщиха от пресцентъра.

Най-сериозни са нарушенията на данъчното и осигурително законодателство от търговците на едро. Приключилите 29 ревизии са с допълнително установени задължения в размер над 6,3 млн. лева. Земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3 милиона лева.

За същият период трима търговци на горива са нанесли щети на бюджета за един милиона лева от укрит данък добавена стойност. Строителни фирми също са се опитали да „спестят” от данъци и осигуровки един милион лева.
Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприеманите мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към опитите за данъчни измами.

Още новини