Начало Новини Актуално Данъчни инспектори от Стара Загора предотвратиха щети за над 9 млн. лева

Данъчни инспектори от Стара Загора предотвратиха щети за над 9 млн. лева

Актуално
Данъчни в Стара Загора предотвратиха щети

Над 8 милиона лева недеклариран и неначислен данък добавена стойност (ДДС) са установили инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора. Щети на бюджета за над 9.3 милиона лева са се опитали да нанесат некоректни фирми. 60 са приключилите ревизии до средата на месец март, като при 90% от тях са установени укрити данъчно-осигурителни задължения. Три фирми са направили опити за данъчни измами за над 1.5 милиона лева всяка.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите ревизии на такива са с допълнително установените задължения в размер на над 2.1 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара загора.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисков бранш строителство. 9 ревизирани фирми са укрили данъци за над 3 милиона лева. За същия период, търговци на зърнени култури са си „спестили” над 1.6 милиона лева от невнесени и недекларирани данъци и осигуровки.

Действията на контролните органи са ежедневни, като една от основните ни цели е защита на фиска от незаконни действия и опити за източване на хазната.

Още новини