Начало Новини Актуално Данъчни декларации се предлагат и в пощите

Данъчни декларации се предлагат и в пощите

Актуално

данъчни декларации пощиОт днес осем обекта в Област Стара Загора предоставят и приемат данъчни декларации за кампанията през 2013 г. Централните пощенски клонове в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово и Раднево разполагат с нужните количества формуляри на данъчни декларации (за доходите на физически лица и корпоративен данък).

Служителите на Български пощи са обучени за новостите в данъчно-осигурителното законодателство и могат да приемат и входират данъчни декларации на определените за това места.

В централна поща Стара Загора са обособени общо 2 работни места за прием на данъчни декларации: паричен салон записи и паричен салон колети.
За удобство на клиентите, същите услуги се предлагат и в офис Булпост (западно от универсалния магазин), съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в Стара Загора.

От Офиса на НАП - Стара Загора напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания Офис на агенцията или пощенски клон.

До 10 февруари физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си и са заплатили дължимата сума към бюджета в същия срок.

И през тази година, данъчните декларации могат да бъдат подадени и по интернет, подписани с електронен подпис, или чрез куриер с обратна разписка. Консултации при попълването на формулярите могат да бъдат получени на място в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък и на информационния телефон на НАП 0700 18 700, на цената на градски разговор.

Още новини