Начало Новини Актуално Дамян Георгиев се кандидатира за кмет

Дамян Георгиев се кандидатира за кмет

Актуално

Общинският съветник и бивш президент на ПФК Берое Дамян Георгиев официално представи кандидатурата си за кмет на община Стара Загора. Дипломираният юрист направи това точно в Деня на Европа и Деня на победата - 9 май, но отрече, че в тази дата е търсена някаква символика. Георгиев обяви, че е издигнат от инициативен комитет като независим кандидат и изрази надежда, че ще бъде подкрепен от всички политически сили в града на липите.

16 души наброява инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Георгиев, пише вестник Старозагорски новини. Сред тях стоят имената на редица познати на старозагорската общественост личности като ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков, декана на Стопанския факултет доц. Иван Георгиев, проф. Гроздан Танев - преподавател по публична администрация в Тракийския университет, любимецa на поколения старозагорци футболист Петко Петков, адвокатa Евгени Милушев и нотариусa Динко Господинов. Членове на инициативния комитет са и треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол Тити Папазов (който e родом от Стара Загора), както и доскорошният зам.-кмет на община Стара Загора Мария Динева. Тя обаче заяви пред наш репортер, че е влязла в комитета само заради личността на кандидата и че не представлява местната структура на Земеделския народен съюз (ЗНС), чийто активен член е от много години.
"Изминалите няколко кметски мандата показаха, че Стара Загора се нуждае от кмет, който в политическо отношение да бъде необвързан", заяви на представянето си кандидатът. На свой ред проф.Гроздан Танев подчерта, че изборът на независим кандидат е признак на мажоритарен вот, докато партийният можел да бъде единствено пропорционален. Според професора, в условията на местни избори независимата кандидатура е печеливша повече, отколкото партийно издигнатата.
"Приемам с благодарност своеобразната препоръка на всички, които ме издигнаха", каза още Дамян Георгиев. Той бе категоричен, че кампанията, която ще води по време на предизборната надпревара, ще бъде изцяло позитивна и уточни, че девизът му ще бъде "Стара Загора - модерен, зелен град".
На представянето присъстваха представители на няколко политически сили - областният лидер на НДСВ Данчо Данев, общинският председател на Съюза на свободните демократи (ССД) Методи Пенчев, членовете на партия "Нова сила" Спас Пашов и Светломир Желязков. Сред тях не бяха забелязани хора от БСП, въпреки че Дамян Георгиев е една от кандидатурите, издигнати от низовите организации на столетницата.

Още новини