Начало Новини Актуално Дамян Георгиев е първата обявена кандидатура за кмет на община Стара Загора

Дамян Георгиев е първата обявена кандидатура за кмет на община Стара Загора

Актуално
Дамян Георгиев

Адвокат Дамян Георгиев е първият обявен до момента кандидат за кмет на община Стара Загора. Това стана факт на 9 май - Ден на Европа. Той е издигнат от Инициативен комитет, в който членуват треньорът на мъжкия отбор по баскетбол на Левски Константин Папазов - Тити, ректорът на Тракийски университет проф. Иван Станков, специалистът по Публична администрация проф. Гроздан Танев, живата легенда на старозагорския футбол Петко Петков, юристи, финансисти, учени и спортисти.

Инициативният комитет е изпратил писма за подкрепа на кандидатурата на Дамян Георгиев до всички областни ръководства на политически сили, браншови организации и др., съобщи адвокат Евгени Милушев.

Кандидатирам се като независим и разчитам на хората в Инициативния комитет, а ако получа подкрепа от дадена политическа сила, това ще е решение на нейното ръководство. Очаквам подкрепа от всички, включително и от ГЕРБ, заяви Дамян Георгиев. Той категорично заяви, че не се вижда като кандидат на президентското движение АБВ.

Независимата кандидатура и по-печеливша от партийната, защото изборът за кмет е мажоритарен. Затова е важно надпартийна кандидатура да бъде издигната от Гражданско инициатива, каза проф. Гроздан Танев.

Дамян Георгиев е общински съветник на Стара Загора, съдружник в Статис АД, притежаващо правата за излъчване на ТВ Стара Загора. Кандидатът за кмет на Стара Загора беше председател на Съвета на директорите на футболен клуб Берое, когато тимът се ръководеше от СНЦ Футболен клуб Берое - ветерани.

кандидат за кмет Дамян Георгиев адвокат Дамян Георгиев

Още новини