Начало Новини Актуално Дамите от Инър Уийл клуб Стара Загора посрещнаха президента на Интернешънъл Инър Уийл Филис Чартър

Дамите от Инър Уийл клуб Стара Загора посрещнаха президента на Интернешънъл Инър Уийл Филис Чартър

Актуално

International Inner WheelНа посещение в Стара Загора беше г-жа Филис Чартър - президент на Интернешънъл Инър Уийл (International Inner Wheel), една от най-големите доброволни организации на жени в света, с над 100 000 членове в повече от 104 страни. В Инър Уийл всички дами, независимо от своята националност, се ръководят от едни и същи цели: насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото и подпомагане на международното разбирателство.

Посещението на президента Филис Чартър и нейния съпруг, който е ротарианец, е огромна чест и признание за нашия град.

Заедно с официалните гости, Инър Уийл Клуб Стара Загора стартира проект в училище „Васил Левски“, като направи дарение на необходима за училището техника. Беше представен пред учители и ученици националният проект на Инър Уийл „Чети - дари“, който има за цел освен стимулиране на подрастващото поколение за четене на книги, така и запознаване с и насърчаване на дарителството още от най-ранна възраст.

В него със свой проект участва и Инър Уийл Клуб Стара Загора, за да мотивираме учениците от училището и града да се включат. За повече информация: http://www.chetidari.bg.

Учениците посрещнаха радушно своите дарители с хляб и сол и представиха фолклорна програма. Те проявиха голям интерес към проекта, с който могат да допринесат за съвременното оборудване на училището си като четат и даряват по проекта на Инър Уийл Клуб Стара Загора спечелените си кредити от вярно решени тестове. Учениците бяха поздравени лично от президента на Интернешънъл Инър Уийл Филис Чартър.

В рамките на програмата за посещението се проведе работна среща с Инър Уийл Клуб Стара Загора и Инър Уийл Клуб Стара Загора - Берое, както и други клубове от региона. На нея бяха представени благотворителните проекти и инициативи на клубовете и тяхната визия за развитие на организацията под мотото на годината “Заедно можем!“.

На официална вечеря бяха приети нови членове в клубовете, на които г-жа Филис Чартър лично връчи значките за членство.

InnerWheel 2

Още новини