Начало Новини Актуално Дъжд осуети вземането на проби от автомагистрала Тракия

Дъжд осуети вземането на проби от автомагистрала Тракия

Актуално
магистрала Тракия

Продължитлен дъжд отложи за по-благоприятно време вземането на проби на вложени строителни материали в изграждащия се Лот 2 на АМ Тракия. Допълнителните проди са поръчани от ДНСК, заради обвинения от страна на БСП, че в отсечката между Стара Загора и Нова Загора, се полага пепел. Лот 2 от аутобана беше посетен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов, представители на Агенция Пътна инфраструктура, експерти от ДНСК, заедно с експерти на независима лаборатория.

Аз съм абсолютно спокоен, че проблеми с качеството на изпълнението на обекта няма. Нашата лаборатория Пътища и мостове е акредитирана от Българска служба за акредитация, взимала достатъчно на брой проби, чиито резултати са отразени в протоколи. Също така протоколите на надзорната фирма също доказват, че няма нарушения, каза Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов също заяви, че до момента няма установени нарушения при узпълнението на Лот 2.

Ако има нарушения, които държавата ги установи сама, в лицето на възложителя и строителния надзор и ги отстрани, практически няма нарушение, каза Георги Прегьов.

Още новини