Начало Новини Актуално Да почистим Стара Загора!

Да почистим Стара Загора!

Актуално

Ръководството на Община Стара Загора призовава всички старозагорци да се включат в пролетното почистване на града, което е организирано съвместно с Нелсон Чистота и планирано за 24 и 25 април. Освен да почистят районите и междублоковите пространства, в които живеят, старозагорци ще имат възможност и да изхвърлят всички ненужни едрогабаритни и строителни отпадъци.

Те ще се събират абсолютно безплатно от служителите на Нелсон Чистота, по график или след заявка на тел. 638418 и 0898538071. От фирмата-концесионер са осигурили 30 допълнителни 6 кубикови контейнера и 12 допълнителни коли, като всички 250 служители ще помагат със сибирането и извозването на отпадъците. За почистването, Община Стара Загора е осигурила торби за смет и ръкавици, които всеки желаещ може да получи от сътветното Административно бюро по местоживеене.
В пролетното почистване ще се включат учители и ученици от много старозагорски училища, като те ще започнат още в петък. За реализацията на своя проект Ново бъдеще за Малката река пък възпитаниците на ГПЧЕ Ромен Ролан ще почистят района около река Бедечка и езеро Загорка. Проектът е насочен към възстановяването на екологичното равновесие в парк Загорка.
До края на годината Голямото почистване няма да подмине и всички села в община Стара Загора. Седем от тях вече са почистени, като са премахнати няколко нерегламентирани сметища.
Заедно да почистим Стара Загора! Да направим града ни по-чист, по-приветлив и по-красив!

Още новини