Начало Новини Актуално Да почистим боклуците на БСП, призоваха от ГЕРБ

Да почистим боклуците на БСП, призоваха от ГЕРБ

Актуално

Казанлъшкото ръководство на партия ГЕРБ покани казанлъчани и всички патриотично настроени хора да се включат в инициативата "Да изчистим боклуците на БСП". Повод за нея и гневния тон на разпространената за целта декларация стана посещение на представители на партия ГЕРБ - Казанлък, в неделя на поляната, където ден преди това под връх Бузлуджа се проведе традиционният събор на БСП.

В продължение на дълги години комунистическата партия използва Бузлуджа за свои цели като ПРЕЗАРЕЖДАНЕ, ПРЕДРЕЖДАНЕ, ПОДРЕЖДАНЕ и т.н. Множество обикновени хора-симпатизанти ежегодно стават публика и масовка, пред която червената номенклатура и финансиращите я олигарси правят поредното представление с цел "уреждане на свои хора във властта", се казва в специална декларация на местното ГЕРБ-ръководство в града на розите, пише вестник Старозагорски новини.
В разпространения в неделя следобед документ се казва още, че "ако БСП наистина се интересуваше от това да даде нещо на обществото и държавата, а не само да граби, можеше през всичките тези години не само да употребява паметника за партиен пиар, а да събере средства, с които той да се поддържа, за да не бъде в това срамно състояние. Комунистите винаги са твърдели, че Бузлуджа е символично място за партията им. Когато се види потискащата картина на рушащия се паметник, одимен от цвърчащите скари и опасан от червените хора, сме склонни да се съгласим с тях."  
Според авторите на декларацията, Казанлък не иска повече да плаща масрафите на БСП и са наложителни промени.
Документът призовава българските граждани да "отучат БСП от безплатния обяд", да изчистят боклуците на БСП и общината.
В отговор на акцията на партия ГЕРБ, лидерът на казанлъшките социалисти Иван Гороломов в съобщение, разпространено до медиите, заяви, че: "Вече няколко години сметосъбирането, сметоизвозването и почистването на поляната се извършва от звеното към Община Казанлък срещу заплащане от Националния съвет на БСП. Тази година услугата струва на БСП 1580 лв. Средствата се превеждат на Общината в първия работен ден след събора, т.е. във вторник (днес), звеното трябва да започне почистването.
Според Гороломов обаче тази година на казанлъшкото общинско звено по сметосъбиране и сметопочистване, без да е ясно от кого, е било забранено да се стартира почистването преди да се преведе цялата сума за това, въпреки че услугата не е извършена. В изявлението си Гороломов уточнява също, че в дните преди събора е била невъзможна комуникацията с ръководителя на звеното и благодарение на зам.-кметове в Общината организацията все пак бе направена.
"На всички е ясно, че сме в предизборна ситуация и някои вече се възползват от позициите на властовите си възможности за манипулация.
Само с отрицание и оправдания с предишни управляващи политика не се прави", пише още в официалното изявление на лидера на БСП в Казанлък.

Още новини