Начало Новини Актуално Да гласуваме за Долината на тракийските царе във финалния етап на Чудесата на България

Да гласуваме за Долината на тракийските царе във финалния етап на Чудесата на България

Актуално

гласуване Долината на тракийските царе Чудесата на България

До 3 октомври 2012 г. всички българи избират кой културно-исторически обект от материалното и нематериалното наследство на България заслужава да бъде под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Сред предложенията е и Долината на тракийските царе, разположена на територията на община Казанлък.

До финалния етап на гласуването достигнаха 10 обекта и традиции, подкрепени на първия етап от компетентни експерти в областта на културно-историческото наследство,  събрали най-много гласове от юли 2012 г. досега.

Долината на тракийските царе е уникален комплекс от арехологически обекти и има огромна културно-историческа значимост за нашия регион и за България.

Кандидатурата ни на Долината на тракийските царе за ЮНЕСКО е внесена в Министерството на културата и ще бъде разгледана по време на пролетната сесия през 2013 г. на Световната културна организация.

На 27.09.2012 г. , по повод Световния ден на туризма, Община Казанлък, организира масова кампания за гласуване и подкрепа на нашата кандидатура - Долината на тракийските царе, която в момента е на 5-а позиция с 9% подкрепа.

Всички желаещи да дадат своя вот онлайн, за да подкрепят нашата кандидатура, могат да направят това, като гласуват на сайта www.bgchudesa.com.

Гласува се в раздела Материално наследство чрез  личен имейл и потвърждаване на вота от получено съобщение.

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора  отваря пункт за гласуване с достъп до компютър с интернет. Той е в офиса на агенцията на, ул. Столетов 127.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора също подкрепя кандидатурата на Долината на тракийските царе в конкурса Чудесата на България и отправя покана към всички да се включат в гласуването.

Още новини