Начало Новини Актуално Д-р Николай Колев е новият директор на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора

Д-р Николай Колев е новият директор на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора

Актуално

Многопрофилната болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора е с нов изпълнителен директор. На поста, заеман досега от д-р Катя Бекярова, е назначен д-р Николай Колев. Д-р Колев е общински съвет от групата на ГЕРБ в Стара Загора.Досегашният директор на най-голямата в областта многопрофилна болница МБАЛ "Проф. д-р Ст.Киркович" д-р Катя Бекярова е освободена вчера от длъжност. На нейно място със заповед на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев бе назначен д-р Николай Колев.
Д-р Бекярова зае този пост, след като предшественика и д-р Евгений Желев стана кмет на Стара Загора през 1999 г.
Седмица преди да бъде освободена от длъжност, д-р Бекярова в интервю за вестник Старозагорски новини се противопостави категорично на тиражираните идеи за обединяването на двете болници - Университетска и МБАЛ "Проф. Ст. Киркович".
Новият изпълнителен директор д-р Николай Колев е председател на постоянната комисия към Общинския съвет по здравеопазване, член на ПП ГЕРБ. Той е специалист по гръдна хирургия и работи в Хирургичното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Преди месец д-р Колев получи от съсловната организация - Български лекарски съюз, почетната значка за "Лекар на 2009 година".

Още новини