Начало Новини Актуално Д-р Николай Христов - управител на МБАЛ НиаМед: Хаосът около Областната здравна карта е пълен

Д-р Николай Христов - управител на МБАЛ НиаМед: Хаосът около Областната здравна карта е пълен

Актуално

Смятам, че хаосът по т.нар. Областна здравна карта е пълен. В предписанията за нашата частна МБАЛ е записано, че ще се реорганизираме за окрупняване с друго лечебно заведение за болнична помощ, а като окомплектоваме хирургично отделение, 4 наши структури ще покрият второ ниво и 2 структури - първо ниво.

Недоумявам как юридически и фактически това може да стане. Пък и няма кой да ти каже. Халът и на нашата частна многопрофилна болница е като на всички други. Чакаме си доплащанията, отказахме да подпишем анексите, защото те са незаконни, и сме напълно солидарни с колегите от другите болници. Ще подкрепим БЛС и за регионалните, и за националните протести.
Макар че сме имали среща с д-р Нанева и сме разговаряли в РЦЗ, странно ми се струва в комисията за изработване на Областната здравна карта да няма нито един представител от сериозна работеща болница. Вероятно изискванията са такива, но мисля, че това се прави прибързано, без анализи, без да се определи най-ефективният и полезният вариант на преструктуриране на всяка болница по картата. Все пак става въпрос за здравеопазване, за здравето и живота на хората.
Струва ми се, че чиновниците от Министерството на здравеопазването се крият зад някакви европейски стандарти и директиви.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини