Начало Новини Актуално Д-р Кирил Добрев е новият изпълнителен директор на УМБАЛ - Стара Загора

Д-р Кирил Добрев е новият изпълнителен директор на УМБАЛ - Стара Загора

Актуално

Д-р Кирил Добрев е новият изпълнителен директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение - Стара Загора. Той бе назначен на поста със заповед на здравния министър д-р Божидар Нанев. Д-р Добрев е роден през 1960 г. в Стара Загора. Завършил е хуманна медицина в Пловдив. Започва работа веднага след завършването си през 1987 г. в ОАРИЛ на тогавашната Окръжна болница в родния си град.

През 1991 г. взема специалност Анестезиология и ре-анимация. През същата година се явява на конкурс за асистент по анестезиология и започва работа във Висшия медицински институт (сега факултет към Тракийския университет).
През периода 1993-1994 г. специализира анестезия при пациенти с висок сърдечносъдов риск в парижката болница Питие Сал-петриер. При завръщането си през 1994 г. продължава работа в обособената вече Университетска болница в Стара Загора. През 1996 г. специализира отново за 6 месеца в поливалентната реанимация на проф. Осар в университетската болница на Амиен, франция. От 1998 до 2001 г. е анестезиолог-реаниматор в Тунис. След това отново се завръща към предишната си работа в Стара Загора. От 2007 г. е главен асистент по анестезиология, пише вестник Национална бизнес поща.

От 2004 г. д-р Добрев започва обучението си по клинична хомеопатия. Завършва 3-годишен курс към Медицинския университет в Пловдив. Оттогава преподава клинична хомеопатия на лекари в Пловдив, Плевен, Варна и София към Центъра за обучение и развитие на хомеопатията. В Стара Загора преподава клинична хомеопатия на студенти като свободно избираема дисциплина.

Д-р Кирил Добрев е женен. Синът му учи в ГПЧЕ Ромен Ролан, дъщеря му е в първи клас. Съпругата му е клиничен лаборант в частна болница Ритъм.

Добрата организация на клиничната работа в отделните клиники и сектори на УМБАЛ, утилизиране на клиничните пътеки, висока заетост на леглата, която да носи и съответната печалба, успешно преструктуриране на болницата и успешно завършване на започнати от предишните ръководства проекти - това са само част от приоритетите, които д-р Добрев изреди за бъдещата си работа. Той уточни, че ще държи на добрата приемственост с предишните ръководства на здравното заведение.
Моите предшественици бяха достатъчно отзивчиви, за да споделят на среща с мен проблемите, трудните моменти и вижданията си за перспективите на болницата занапред, каза д-р Добрев. Той изрази оптимизъм за реализацията на проекта за финансиране на двете най-големи болници в Стара Загора със средства от ЕС и превръщането им в модерни европейски здравни заведения.
На 1 март бяхме в здравното министерство на среща със зам.-министър доц. Тодорка Костадинова. Не мисля, че ще има проблем тези пари да бъдат усвоени за модернизиране и внедряване на нови водещи технологии в болниците. Това ще издигне нивото им и ще е огромно постижение за населението не само на Стара Загора, но и на цяла Югоизточна България, заяви д-р Добрев.
Той уточни, че ръководството на болницата има дългосрочни планове за пре-базиране на някои от клиниките, например кардиологична и детска. Нашата болница изпитва известен недостиг на площ и има нужда от обновяване. Трябва да си довършим и работата по доброто стиковане на спешния приемен сектор към поликлиниката. Ще продължим действията си по всичко, което е започнато, обеща новият директор на Университетска МБАЛ.

Още новини