Начало Новини Актуално Д-р Йордан Войнов е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните

Д-р Йордан Войнов е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните

Актуално
Стара Загора

Министър–председателят Бойко Борисов назначи за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, който бе предложен от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

За заместник-изпълнителни директори на БАБХ са одобрени д-р Венцеслава Тасева-Соколова, която заема длъжността директор на дирекция Здравеопазване на животните и безопасност на храните в МЗХ, д-р Тенчо Тенев, който е главен държавен здравен инспектор на Република България и Антон Величков, изпълнителен директор на Националната служба по растителна защита, съобщиха от правителствената пресслужба. Директор на Центъра на оценка на риска ще бъде  д-р Бойко Ликов, директор на дирекция Евроинтеграция и международни отношения в НВМС.
Д-р Войнов е генерален директор на Националната ветеринарномедицинска служба от ноември 2008 г. През периода юли-ноември 2008 г. д-р Войнов е бил заместник-генерален директор на НВМС. Той е бил директор на Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) - София област и началник на информационен отдел в РВМС София-област. Работил е и в Министерство на здравеопазването, където е извършвал дейности по контрол на храните. Преди това е работил като ординатор в регионална ветеринарна лечебница гр. Самоков, като участъков ветеринарен лекар в с. Горни и Долни Окол и като ветеринарен техник във ветеринарен участък, с. Драгушиново.
Д-р Войнов е завършил Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина, гр. Стара Загора има придобита втора магистратура Ветеринарна администрация. Преминал е множество курсове и специализации в областта на ветеринарната медицина и безопасността на храните. Владее английски и руски език.
Законът за Българската агенция по безопасност на храните предстои да бъде обнародван в Държавен вестник.

Още новини