Начало Новини Актуално Д-р Илия Попов е новият президент на Ротари клуб - Стара Загора (видео)

Д-р Илия Попов е новият президент на Ротари клуб - Стара Загора (видео)

Актуално

Ротари клуб Стара Загора Илия Попов

Ротари клуб - Стара Загора приключи успешно ротарианската 2011 - 2012 г. и стартира новата година (2012 - 2013 г.). През изминалия период продължи работата по реализиране в световен мащаб на програмата за борба с полиомиелита - Полио плюс.

С дарения, събрани на Благотворителен бал и от собствени средства на членовете на Ротари клуб - Стара Загора, на площада пред Общината ще бъде поставен монумент на птицата Феникс - символ на възкресяването от пепелта на опожарения град. Склуптурата, която е дело на старозагореца Красимир Зарков, ще бъде открита официално за тържествата, посветени на 135-годишнината от Боевете за Стара Загора в края на юли.

Стойността на пластиката е 18 870 лева, съобщи в отчета си досегашният президент на Ротари клуб - Стара Загора проф. Цанко Яблански.

През изминалата ротарианска година беше връчена традиционната стипендия за даровити деца. Тя беше присъдена на Георги Пламенов Бонев, ученик в ПМГ Гео Милев.

Членовете на клуба бяха сред инициаторите и се включиха активно в създаването на Ротаринаска гора, като залесиха 5 дка местност над стадион Берое.

Един от най-успешните проекти, който ще стане ежегоден, беше изложението с международно участие Ротари Експо 2012. Със свои щандове в Mall Galleria Стара Загора се включиха 150 души - представители на различни фирми от България и Гърция. Изложението беше официално открито от досегашния Дистрикт гуверньора на Ротари Дистрикт 2482 България Анелия Дошева.

Илия Попов

Ротари клуб - Стара Загора развива също така успешна международна дейност и активно се включва с дарения. Досега в Ротари Интернешънъл са постъпили 18 000 долара, съобщи още проф. Яблански. Той предаде огърлицата на следващия президент на клуба д-р Илия Попов, който заяви, че ще отстоява в работата си мотото на Ротари Интернешънъл - Мир чрез служба.

Илия Попов Ротари клуб Стара Загора

В церемонията по откриване на новата ротарианска година участваха и останалите клубове в семейството на Ротари - Инер Уил, Ротаракт и Интеракт.

Новият президент на Инер Уил клуб - Стара Загора е Минка Добрева, на Ротаракт - Наташа Стаменковска, а на Интеракт - Яница Ангелова.

Ръководството на Ротаракт клуб - Стара Загора обяви, че през 2012 - 2013 г. ще работи по темата за кастрацията на бездомните кучета. Също така, на определени обществени места ще бъдат поставени контейнери за дрехи, играчки обувки, които да бъдат раздадени на хора в неравностойно положение.

Още новини