Начало Новини Актуално Д-р Георги Бакоев: Здравето ни е зловещо засегнато от обгазяванията

Д-р Георги Бакоев: Здравето ни е зловещо засегнато от обгазяванията

Актуално

Всички лекари в Стара Загора сме категорични, че има повишена заболеваемост на горните дихателни пътища на гражданите от региона, с нетипична картина. Симптомите са ясно изразени, с еднаква обща характеристика - дразнеща кашлица и чувство, че имаш чуждо тяло в гърлото си. Масово след обгазяванията хората страдат от възпаление на очите. Освен конюнктивит, очите се зачервяват, сълзят и болят, споделят колегите офталмолози.

Фрапиращ е и бумът на белодробните заболявания, които в последните месец и половина след тоталното обгазяване със азотен диоксид по Коледа и Нова година, са се увеличили с един път и половина, категорични са пулмолозите. До същите изводи водят наблюденията на специалистите по уши, нос, гърло, както и дерматолозите, пише вестник Старозагорски новини. Според алерголозите симптоматиката на увеличаващите се обриви по кожата на хората е нетипична и с необяснима морфология. Зачестяват отоците, зачервяванията на откритите части на кожата, сърбежите, особено в дните след поредните изпитания на полигона. Тази почти апокалиптична картина се повтаря драстично в последните месец и половина.
Този геноцид с хората, с нас, с децата ни, трябва да бъде спрян. Трудно за обяснение е, че доста интелигентни хора, наши съграждани, позволяват да ги манипулират и замазват истината, което се видя и на откритото телевизионно студио по БНТ в сряда. Хора, събудете се, това не е сън да се размине. Освен да ни се каже истината, трябва незабавно да бъде спряна работата на полигона в Змейово. Трябва да се знае, че утре да спре обгазяването, поне 15-20 години ще са нужни, за да се изчистят пораженията от химическата атака.
Последиците са за всичко живо - растения, животни, хора и това ще е с години. Чувам, че казанлъшките села също са потърпевши от обгазяванията. Нито череши, нито орехи, нито други растения виреят след химическите дъждове. Не ми се мисли, тези отровени с тежки метали храни, след време до какъв бум на раковите заболявания ще доведат.
Затова трябва да се обединим всички в битката за здравето и оцеляването ни - нашето, на родителите, на децата ни, на внуците ни.

Още новини