Начало Новини Актуално Д-р Евгений Желев откри ловния сезон с 9 пъдпъдъка

Д-р Евгений Желев откри ловния сезон с 9 пъдпъдъка

Актуално

Девет пъдпъдъка увиснаха в събота на колана на председателя на ловното сдружение в Стара Загора и народен представител от БСП д-р Евгений Желев. "Добър ден въпреки жегата", сподели той за медията ни и допълни, че са отстрелвали само три часа - от 5.30 до 8.30.

За радост нямало никакви инциденти - нито с хора, нито с кучета. След това, както му е адетът, се събрали на обяд край курбан от охранено шиле и отпразнували първия си ловен излет, пише вестник Старозагорски новини.
Бившият кмет на Стара Загора - два мандата, и бивш здравен министър е вдигал пушката срещу пъдпъдъците в землището на с. Трънково. Председателят на местното ловно сдружение "Сокол" Иван Иванов уточни, че в събота, заедно с депутата, са излезли двайсетина души, което представлява около една трета от законните авджии в сдружението. Останалите не си пробвали късмета с оправданието, че е много горещо и че пернатите са отлетели към по-високите места. Въпреки горещата сутрин обаче, отстреляните пернати били средно между 8 и 10 на човек. Независимо че никой не достигнал норматива от 15 пернати, за началото на сезона количеството било съвсем прилично. Бумът на пъдпъдъците се очаквал, след като се ожънел слънчогледът, каза Иванов. Сега било времето на гургулиците, но в землището на Трънково и Ковач те се срещали сравнително рядко.

Още новини