Начало Новини Актуално Д-р Евгений Желев: Нищо от това, което ГЕРБ говори сега за здравната и пенсионната система, няма да се случи

Д-р Евгений Желев: Нищо от това, което ГЕРБ говори сега за здравната и пенсионната система, няма да се случи

Актуално

Като добри пожелания определи народният представител д-р Евгений Желев намеренията на правителството на ГЕРБ за промени в здравната и пенсионната система. Той заедно с колегата си от червената парламентарна група Спас Панчев се срещнаха в Казанлък c кмета на града Стефан Дамянов.

Според бившия здравен министър нищо от това, което сега се говори, няма да се случи поради липсата на ясна визия за бъдещото развитие в "инфарктните" обществени сфери. Желев бе категоричен, че така поставени, нещата в здравеопазването ще наложат със сигурност още една актуализация на бюджета. Тя ще е заради нуждата от нови средства в НЗОК и в здравеопазването, на база поети ангажименти от кабинета.
Интересно ми е как министър Дянков прави тези промени, без санкцията за тях на Народното събрание, попита Евгений Желев. Парламентаристите коментираха и актуалната тема за съдбата на казанлъшката многопрофилна болница, а бившият здравен министър изрази надежда, че тя ще е сред 120-те структуроопределящи здравни заведения, заради регионалните функции, които поема. Според него проста сметка с бюджета за здраве показвала, че в голямата си част общинските болници в страната са доведени до фалит съвсем съзнателно...
"От конституционно право здравеопазването у нас се превърна в привилегия", обобщи "червеният" депутат. Д-р Желев коментира и въпроса за състоянието на БСП и кондицията на партията след последното заседание на конгреса, проведен през почивните дни. "Карантината на БСП изтече. След ГЕРБ сме ние. Въпросът е кога...", предрече социалистът.

Символичен домакин на срещата с двамата депутати беше лидерът на общинската организация на БСП в Казанлък Иван Гороломов. Той съобщи, че местната социалистическа организация излизала от кризата. Като доказателство за това посочи броя на приетите социалисти за последната година - 12 на брой.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини