Начало Новини Актуално Д-р Атанас Бадов, синдикален лидер на КНСБ в МБАЛ "Киркович": Не сме давaли съгласие за обединение на двете болници

Д-р Атанас Бадов, синдикален лидер на КНСБ в МБАЛ "Киркович": Не сме давaли съгласие за обединение на двете болници

Актуално

"Работната среща, която се проведе на 21 юли т.г. с представители на РЦЗ - Стара Загора, Областна управа, БЛС, ръководствата на двете болници, беше по инициатива на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ - гр.София, заради обвинението, че синдикалните структури в МБАЛ "Киркович" не искат да влизат в диалог.

По време на срещата ние изразихме нашата позиция, че не сме против реформата и че искаме обстоен анализ от експерти за едно евентуално обединение, а след като той бъде готов, да изкажем позиция "за" или "против". Чух по радиостанциите изявлението на директора на РЦЗ - Стара Загора, д-р Нанева и определено мога да заявя,,че нещата са изопачени." Това коментира вчера пред "Старозагорски новини" д-р Атанас Бадов, председател на ФСЗ към КНСБ в МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович".
Той съобщи още, че вчера е имало извънредно събрание в МБАЛ "Киркович", на което местните лидери на КНСБ и КТ "Подкрепа" са обяснили какво точно се е случило на работната среща от 21 юли. "Категорично мога да заявя, че болшинството от колегите са срещу обединението на двете болници и че в момента при нас цари напрежение", каза още д-р Бадов.
Подробности за случилото се през последните дни ще станат известни днес по време на брифинг, организират здравни работници от най-голямата болница в Южна България.

Още новини