Начало Новини Актуално Цветан Симеонов: Продължават преговорите за попълване на бюджета на НОИ

Цветан Симеонов: Продължават преговорите за попълване на бюджета на НОИ

Актуално

Преговорите за попълване „дупката” в Бюджета на Националния осигурителен инститет (НОИ) подължава, каза председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов след среща на работодателските организации с министър-председателя днес, съобщиха от пресцентъра на работодателската организация.

Принципната позиция на Палатата, е че акцентът трябва да бъде върху по-добрата събираемост на вноските, върху разширяване на проверките за нередовните фирми-платци с проверки от органите по приходите, от инспециите по труда, даже и ако трябва и при съдействие на вътрешното министерство. 
Спрян от журналисти пред входа на Министерски съвет, г-н Симеонов отбеляза позицията на работодателите, че първо трябва да се направи максималното за намиране на неплащащите осигурителни вноски, мерки за натоварване на сивия сектор с дълживите от тях вности и чак тогава, ако не бъде покрит дефицитът в бюджета на НОИ, да се преговоря за други мерки.
Всякакво вдигане на който и да е от данъците, ще бъде възприето от работодателите и от инвеститорите, като лош сигнал. По-добра е позицията на правителството, което обеща да запази нивата на данъци и осигурителни плащания – заключи Симеонов.

Още новини