Начало Новини Актуално Цветан Цветанов: Кметовете от ГЕРБ няма да се кандидатират за депутати (видео)

Цветан Цветанов: Кметовете от ГЕРБ няма да се кандидатират за депутати (видео)

Актуално

статистика търговияПоканата от областната структура на ГЕРБ да стана водач на листата с кандидатите за депутати е високо признание за мен, но все още не е дошло времето да коментирам този въпрос. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов при посещението си в Казанлък. Той уточни, че номинациите ще бъдат разгледани на общински и областни събрания, предстоят и процедури, които са по указания на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Вътрешният министър категорично отрече явяването на кметове от управляващата партия на парламентарни избори. Въпросът беше провокиран от коментари в публичното пространство, че за депутати ще се кандидатират градоначалникът на Бургас Димитър Николов, на Стара Загора - Живко Тодоров, на Казанлък - Галина Стоянова и др.

Те са отговорни хора, поели са ангажимент към своите съграждани и знам, че няма да предадат своите избиратели. С всичко, което правят, те са много достойни да бъдат в българския парламент, но те се отказаха да бъдат народни представители, за да решават проблемите на обществеността по места, заяви Цветан Цветанов.

Още новини