Начало Новини Актуално Continental представи в Стара Загора иновациите при гумите за товарни автомобили

Continental представи в Стара Загора иновациите при гумите за товарни автомобили

Актуално

На 16 октомври в 12 часа в зала 2 на комплекс Верея в Стара Загора се състоя презентацията на новите гуми за товарни автомобили, автобуси, ремаркета и на индустриални гуми с марката Continental. Събитието бе подготвено от партньора и домакина на Continental у нас Медина мед. Дейвид Нойберт и Роман Дуфек представиха иновациите на фирмата, чрез които се постига още по-голяма сигурност на пътя, по-голям пробег, по-нисък разход на гориво и съответно по-малко отделяне на въглероден двуокис в атмосферата.

В съответствие с европейските изисквания за намаляване на шума от гумите при движение, всички продукти на Continental са сертифицирани според новите норми и стандарти, които влизат в сила през 2010 г. Фирмата е заложила на промени не само на протектора, но и на конструкцията на гумата, като се използват и нов тип материали, пише вестник Национална бизнес поща.
Клиентите на Continental имаха възможност още по време на събитието да направят свои заявки при допълнителна промоционална отстъпка. Имаха възможност също така в специалния камион на Continental лично да изпробват разработения калкулатор за изчисляване на разходите при използване на гумите на една или друга марка.

* * *
Ивана Хекова, мениджър на Континентал за България:
Имаме перфектно сътрудничество с Медина мед - Стара Загора


- Г-жо Хекова, как избрахте за партньор на Континентал  старозагорската фирма Медина мед?

- Медина мед е една от най-големите и най-добрите български компании в бранша. Затова изборът ни бе логичен. Практиката доказа, че можем да имаме доверие на фирмата и в частност на ръководството й - управителя Иван Панчов и зам.-управителя Владимир Владимиров. Резултатите са едно перфектно коопериране между нас.

- С иновации и усъвършенстван продукт ли световен лидер като Континентал преодолява кризата?

- Икономическата ситуация е еднаква в цяла Европа.  Ние работим по един и същ начин навсякъде, работим в България така, както и в Албания. Вярно е, че кризата на Балканите е по-голяма, отколкото в Централна Европа и всички наши партньори в този регион я усещат. А как ще се справим, е много труден въпрос.
Важното е и тази презентация го показва, че ние продължаваме да работим, да усъвършенстваме продуктите си, да търсим екологични и ниско енергийни решения, именно защото основната ни стратегия е насочена към клиента. Когато той получава нужния продукт, спестява разходи чрез него, това е крачка напред.

Още новини