Начало Новини Актуално CME приключва сделката за закупуване на bTV

CME приключва сделката за закупуване на bTV

Актуално

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) (NASDAQ/Prague Stock Exchange: CETV) днес финализира анонсираната преди време сделка за придобиване на медийната група на bTV от News Corporation (Nasdaq: NWS), която включва лидерa на телевизионния пазар в България bTV, кабелните канали bTV Cinema и bTV Comedy, както и няколко радиостанции. Стойността на сделката възлиза на 400 млн. щатски долара, както и заплащането на 13 млн. щатски долара оборотен капитал, съобщиха от компанията.

Адриан Сърбу, президент и СЕО на СМЕ, коментира: Придобиването на групата на bTV е важно събитие за СМЕ. Ние затвърждаваме развитието си като вертикално интегрирана медийна и развлекателна компания основно в Централна и Източна Европа. Нашият регион е един от най-динамичните в света и ние очакваме бързо да възвърнем темпа си на растеж в момента, в който пазарът се възстанови. България ще бъде 6-та държава, която ще въведе модела на СМЕ, чийто успех се базира на лидерство сред аудиторията и високите оперативни стандарти в различните подразделения - телевизия, интернет и програмно съдържание, предаде Агенция Фокус.

СМЕ е водеща, вертикално интегрирана медийна и развлекателна компания, развиваща се в сферата на телевизионното разпространение, интернет и телевизионно съдържание и оперираща в 6 страни от Централна и Източна Европа, чието население достигна приблизително 50 милиона души. Телевизионните канали на СМЕ се намират на териториите на България (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, PRO.BG и RING.BG), Хърватска (Nova TV), Чехия (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport и MTV Czech), Румъния (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro и MTV Romania), Словакия (TV Markíza, Doma) и Словения (POP TV, Kanal A и TV Pika). CME се търгува на NASDAQ и на Пражката фондова борса под символа CETV.

Още новини