Начало Новини Актуално Чуждестранни граждани канени в академичното ДПС

Чуждестранни граждани канени в академичното ДПС

Актуално

На учредителното събрание на студентската структура на Движението за права и свободи (ДПС) бяха поканени да присъстват възпитаници на Тракийския университет, които имат студентски права, без оглед на това дали са български или чуждестранни граждани.

Това бе отговорът, който областният лидер на Движението Халил Летифов дадедали в т. нар. "академично ДПС" членуват и студенти от чужди държави, обучаващи се в Тракийския университет.
Летифов обаче се застрахова, че все още не е видял учредителния протокол от събранието и не може да бъде напълно категоричен в отговора си. Въпреки това ДПС-лидерът посочи, че с акта на учредяване на студентска структура на партията не е нарушен нито един от законите на Република България, пише вестник Старозагорски новини.
По отношение на обвиненията, че това учредяване е направено на територията на Тракийския университет, Летифов коментира, че ако някоя друга партия каже, че е направила своя структура от служители в Община Стара Загора, това съвсем не значи, че тази структура е на територията на общинската администрация.
"Още един път повтарям, че ДПС не е направила никаква политическа сбирка на територията на Тракийския университет", подчерта Летифов и окачестви сезирането на прокуратурата, което общинската организация на ВМРО в Стара Загора смята да направи по този въпрос, за напълно излишно.
"Ако ВМРО досега не се е сетила да работи с младите, това не е проблем на ДПС", обобщи иронично Летифов.

Още новини