Начало Новини От Палатата Чужденци от трети страни преминаха обучение по български език в Стара Загора

Чужденци от трети страни преминаха обучение по български език в Стара Загора

От Палатата

20 чужденци от трети страни преминаха курс за обучение по български език, организиран от ТПП - Стара Загора в изпълнение на проект ERIAS - Европейска схема за интеграция на хора от трети страни на пазара на труда. В група за начинаещи, в рамките на два месеца и половина, чужденци от Сирия, Алжир, Русия и Украйна изучаваха български език. Учебната програма беше разработена специално за нуждите за гражданите на трети страни за изучаване на български език като чужд. Курсистите се запознаха и с други интересни теми за културата в България, и обменяха полезна информация. Завършилите успешно  получиха сертификати от организатора на обучението.

eriasПолучи се отлична обратна връзка за полезността от обучението и възможностите за прилагане на научените познания по българския език за по-лесната адаптация и интеграция на мигрантите и бежанците в региона на Стара Загора.

За повече информация относно дейностите по проект ERIAS и организирането на следващите обучения  се обръщайте на тел. 042 626297 или имейл: projects@chambersz.com  

Още новини