Начало Новини Актуално Човек на ДПС спечели кметския пост в с. Александрово

Човек на ДПС спечели кметския пост в с. Александрово

Актуално

Али Фъртън от ДПС е новият кмет на село Александрово, община Павел баня, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Той е получил 348 от подадените общо 685 гласа. Избирателната активност е била 57%, а имащите право на глас по списъка - 1446.

53-годишният Али Фъртън е кореняк, семеен е, има син, дъщеря и трима внуци. Завъpшил е СПТУ по автотранспорт и 34 години работи в сферата на транспорта. Един от основателите на местната структура на ДПС през 90-те години, в момента е и неин председател.
И преди това са ми предлагали да се кандидатирам за кмет, но не исках да изоставям професията си, защото я харесвам. Този път хората около мен много настояваха и аз се съгласих, но им казах, че от тях зависи дали ще успеем. Кметската работа е предизвикателство, нямам опит, но има много хора, които са готови да помагат. Вече ми предложи помощта си бившата кметица Ани Цонекова, два мандата е работила, преди това в читалището, голям опит има. Каза, че винаги мога да разчитам на нея. Иска ми се така да работя, че като свърши мандатът, хората да го запомнят с добро, каза новоизбраният кмет. Според областния председател на ДПС Халил Летифов, той е улегнал човек, умее да работи с хора и да създава организация, с добър авторитет, пише вестник Старозагорски новини.
Според него най-големият проблем на селото са разбитите улици и изпочупените електрически крушки. Знаем, че няма пари, но трябва да направим нещо поне за лампите, защото има много хора, които работят на смени и излизат и се прибират по тъмно, подчерта Али Фъртън.

Още новини