Начало Новини Актуално Членове на Клуба по офроуд - Стара Загора спасиха хора от снежен капан

Членове на Клуба по офроуд - Стара Загора спасиха хора от снежен капан

Актуално
Офроуд

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изпрати благодарствени писма до Клуба по офроуд в Стара Загора и до командира на Втора Тунджанска лека пехотна бригада бригаден генерал Петър Петров, във връзка с оказаната помощ по време на снежната буря миналата седмица. Живко Тодоров изказва благодарност на Марин Стоянов и Славин Янакиев от Офроуд клуб – Стара Загора за активното съдействие, което оказаха членовете на клуба при разрешаване на критичната ситуация в региона заради силния снеговалеж и бурния вятър на 26 срещу 27 януари.

С усилията на 7 души от клуба и 4 високопроходими машини те помогнаха в акцията по спасяване на закъсали хора и автомобили в района на Плоска Могила и Хан Аспарухово, когато от снежния капан на зимата бяха спасени близо 50 души - възрастни и деца.

Вярвам, че няма нищо по-ценно от човешкото здраве и живот. Проявеното човешко внимание, безкористната ви помощ и отговорност помогнаха на бедстващите хора да се приберат по домовете си, пише в благодарствения адрес на кмета.

Бойците от Втора Тунджанска лека пехотна бригада също помогнаха с жива сила и техника за нормализиране на обстановката в района на с. Подслон. С Вашата помощ общността и институциите успяха да преодолеят стихията и да преминат успешно изпитанието, на което бяхме подложени, пише до бригаден генерал Петър Петров кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Още новини