Начало Новини Актуално Членове на клуб Здраве и безопасност посетиха ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Членове на клуб Здраве и безопасност посетиха ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Актуално

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Клуб Здраве и безопасност- Стара Загора, който е създаден по инициатива на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, проведе поредната си сбирка в ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово. По време на обиколката и последвалата дискусия, домакините показаха и споделиха добри практики за безопасност, здраве и опазване на околната среда.

Специалисти от централата демонстрираха в реално време функционирането на системата SOAR, която отразява основната цел и изисквания на ръководството на дружеството за осигуряване на безопасни и здравословни условия при извършване на трудовите дейности. Те са съчетани с опазване на околната среда. Правилата и дейностите се отнасят, както за персонала на централата, така и за всички външни изпълнители.

Клуб Здраве и безопасност е създаден през ноември 2008 г. в Стара Загора от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и дирекция Областна инспекция по труда - Стара Загора, в партньорство с Регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве, Регионална инспекция по околна среда и води, Териториална дирекция Гражданска защита и с подкрепата на Областна администрация - Стара Загора.

Клубът обединява усилията на институциите, които трябва да съдействат на фирмите и предприемачите от Старозагорския регион за постигане на изискванията за създаване на здравословни и безопасни условия на труд и за намаляване на професионалните заболявания, предотвратяване на трудови злополуки и промишлени аварии.

 

 

Още новини