Начало Новини Актуално Четвърто издание на фестивала Здравей, Здраве - 10 октомври 2020

Четвърто издание на фестивала Здравей, Здраве - 10 октомври 2020

Актуално

Здравей, ЗдравеЧетвъртото издание на фестивала Здравей, Здраве ще се проведе на 10 октомври от 9:30 до 20:00 часа на открито на Античния форум и Античната улица на Стара Загора. Здравей, Здраве е фестивал, посветен на здравословния начин на живот. Мисията на лекторите и всички участници във фестивала е да помагат и напомнят да се грижим за себе си, да пречистваме телата, мислите, емоциите си, да развиваме заложбите си и активно да спортуваме. Фестивалът информира за и провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, представя естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, стимулира използването на здравословни стоки и услуги.

Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора.

Цели се създаване на информираност и провокиране интереса на хората към здравословния начин на живот, като се представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и предотвратяване на заболявания и стимулиране използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Здравей, Здраве! е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, създатели и производители на здравословни храни и добавки, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

Здравей, здраве, Стара Загора е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на физически и юридически лица от Стара Загора, а и от цялата страна. Фестивалът се осъществява с неотменимото съдействие и подкрепа на Община Стара Загора, а негови съорганизатори са: Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Народно читалище Родина, Граждански клуб ЛИПА, Спа хотел Терма - с. Ягода, Държавна опера Стара Загора, Международен младежки център, Държавен куклен театър, Регионален исторически музей Стара Загора и други съмишленици.

Тази година, предвид епидемиологичната ситуация, фестивалът ще се проведе на открито, в един вместо в два фестивални дни.

Обособени са няколко зони. Сцената на Античния форум ще предложи лекции на известни лица от българското общество, а обособената малка сцена традиционно ще предложи лекции с демонстрации на вече популярни оздравителни методики. Както и в предишните издания, ще има Детски кът с разнообразна програма и различни дейности за най-малките. Базарът на стоки и продукти, свързани със запазването и поддържането на здравето, ще бъде разположен по продължение на Античната улица. Зона за различни видове йога, практики, медитации и терапии също по традиция намира своето място на фестивала.

За първи път организаторите на фестивала са подготвили музикални паузи между лекциите. Всички те ще бъдат от любителските колективи при Народно читалище Родина - 1860. То е съорганизатор на Здравей, здраве още от първото му издание. Сега за доброто настроение на публиката ще допринесат Детски танцов състав Загорци, Вокална студия Усмивки и Детско-юношески народен хор Жарава.

Сред известните лектори във ІV-тото издание на Фестивала са д-р Румен Стоилов, проф. Жеко Ганев, Атанас Скатов, Ганета Сагова и др. Интерес предизвиква и специалната демонстрация на Българска федерация по у-шу.

Изобритателят проф. дтн Жеко Ганев ще говори за физични методи за пречистване на пространството от вируси. Жеко Ганев е професор по електрофизика. Има множество патенти и основен принос за вкарването на озона като работеща технология в България за дистанционното измерване на замърсителите на околната среда и др. Работил е в БАН и в един от най-големите институти на Русия в областта на плазмената химия и физикохимията. Има две докторски дисертации в областта на нискотемпературната плазма и в оптикоелектрониката. Проф. инж. Жеко Ганев, като управител на старозагорската фирма Елфи-Тех ООД, получи първа награда за иновации на националния конкурс Сграда на годината 2019. Оценената иновация е комплексна адаптивна инженерна инсталация за структурни и енергийни трансформации на минерална вода за водоснабдяване с физикохимично стабилизирана топла и студена вода и пасивна климатизация - охлаждане и отопление.

Финалната лекция ще изнесе известният преподавател по физика Теодоси Теодосиев, а най-специалният жест идва от БНТ, продуцентите и режисьора на новия документален филм за него Формулата на ТЕО. В самия край на фестивала филмът ще направи своята премиера в Града на липите.

Facebook: Фестивал Здравей, здраве Стара Загора

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Още новини