Начало Новини Актуално Четиримата от операция Пластиките остават в ареста

Четиримата от операция Пластиките остават в ареста

Актуално

Апелативен съд - Пловдив, потвърди мерките за неотклонение на четиримата задържани при полицейската операция "Пластиките". Иван Петров, Ангел Койчев, Хранимир Иванов и Йоан Вълканов остават в ареста. Миналата седмица по време на полицейската акция бяха задържани общо 10 души, голяма част от които от Казанлъшко.

От ОД на МВР - Стара Загора, съобщиха, че организираната група е източвала банкови карти на територията на страни от ЕС и САЩ. Тя се е занимавала с неправомерно придобиване на данни от чужди електронни дебитни и кредитни карти чрез използване на скимиращи устройства и с неправомерно теглене на суми с фалшиви платежни инсрументи. В дома на 30-годишния Иван Петров бяха намерени 4 комплекта снимащи устройства, записващо устройство за пластики с магнитна лента, електронни платки, 50 пластики и др. Веществени доказателства полицаите откриха и в автомобила на Хранимир Иванов от с.Енина.
На 19 ноември Окръжен съд - Стара Загора, наложи на четирима от групата мярка за неотклонение "задържане под стража", която вчера беше потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив.

Още новини