Начало Новини Актуално Четирима от операция Пластиките остават в ареста

Четирима от операция Пластиките остават в ареста

Актуално
пластиките

От общо десет задържани при операция Пластиките в ареста остават Хранимир Иванов, Йоан Вълканов, Иван Петров и Ангел Койчев. Това постанови Окръжен съд - Стара Загора, в петък. Мярката им за неотклонение може да се обжалва пред Апелативен съд - Пловдив.

Четиримата са основните играчи от разбитата на 17 ноември престъпна група, източвала кредитни и дебитни карти най-малко една година на територията на страни от Европейския съюз и САЩ. Има и трима-четирима задържани в Европа. Единият от тях е Адриан Вълканов - брат на бившият вече член на ПП ГЕРБ Йоан Вълканов. Той е арестуван в Белгия и сега бил или в арест, или в затвор във Франция, информира директорът на ОД на МВР - Стара Загора, комисар Алексиев.

Припомняме, че при акцията антимифиотите иззеха пълен набор за извършване на измамите - скимиращи устройства, компютърни конфигурации, флаш-памет с откраднати чужди лични данни, пластмасови заготовки за карти за източване на банкомати. Според комисар Алексиев, групата е присвоила стотици хиляди евро и долари. Колко точно е откраднато ще стане ясно при продължаващото разследване, пише вестник Старозагорски новини.
Окръжният прокурор на Стара Загора Константин Тачев предвижда досъдебното производство да продължи най-малко девет месеца. Срокът се обуславял от факта, че в схемата са замесени повече от 20 души, както и от събиране на данни за ожилените чуждестранни граждани. Измамниците са задържани след обмен на информация с Европол, Интерпол и Сикрет сървис.

Още новини