Начало Новини Актуално Четирима души са арестувани в Стара Загора при акция Превозвачите

Четирима души са арестувани в Стара Загора при акция Превозвачите

Актуално
Арест

При специализирана полицейска операция в Стара Загора под кодовото наименование Превозвачите са арестувани двама души - управители на фирми за превоз на работници от Мини Марица изток ЕАД. Задържани за 72 часа са Милан Миланов, управител на ДДЗД Превози Фаворит 2006 и Пенчо Стоянов, управител на Марица транс 2006, който е и секретар на община Гълъбово.

Задържани са и две счетоводителки – Н.Г.(47 г.) и М.Г.(54 г.), съобщиха от пресцентъра на МВР. Третият участник в престъпната схема Илия Илиев, управител на Обединение Автотранс, се укрива и е обявен за общодържавно издирване. Те са обвинени в изнудване и пране на пари.

Малки фирми за превози се обединяват и сформираните юридически лица сключват договор с въгледобивното дружество на завишени цени. Реалната цена е 1,5 - 2 лева на километър превоз, а са фактурирани над 3 лева.
Превозите са осъществявани от малките фирми, които са принуждавани да извършват тази дейност за 1,5 лева на километър, а разликата до фактурираната - остава в сметките на задържаните по случая, съобщи комисар Алекси Алексиев, директор на ОДМВР - Стара Загора.

Договорите са сключени по време, когато изпълнителен директор на Мини Марица изток е Иван Марков.

По случая се работи повече от година. Извършени са множество процесуално-следствени действия. Работи се по установяване и на размера на щетите, нанесени на Мини Марица изток.

Лицата са с мярка за неотклонение 72 часа, наложена от наблюдаващия прокурор.

Още новини