Начало Новини Актуално Четири нови светофарни уредби ще бъдат монтирани в Стара Загора (видео)

Четири нови светофарни уредби ще бъдат монтирани в Стара Загора (видео)

Актуално

ремонт улици светофари

Тежката зима не пощади и пътните настилки. В началото на пролетта по улиците в Стара Загора и четвъртокласната пътна мрежа се появиха много дупки. За ремонти бяха отпуснати 3 млн. лева за градската мрежа. През първото полугодие са вложени 1,2 млн. лева.

До момента са ремонтирани 35 000 кв. м пътна настилка в рамките на град Стара Загора. Възстановен е пътят от отбивката на бившия завод Агробиохим до села Колена. В момента се работи и по отсечката село Колена - село Люляк със средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са размер на 448 000 лева, съобщи инж. Димитър Ролев - главен специалист Ремонт на пътища в Община Стара Загора

Ремонтите продължават и през второто полугодие. Ще бъдат изкърпени пътните настилки в 16 села от общината. Бюджетът за тях е 720 000 лева.

Приключва рехабилитацията на три улици в Старозагорските минерални бани и на 29 юни стартира ремонтът в кв. Три чучура - север, юг и център.

Ще бъдат реконструирани уличите Евридика, Орфей и Барейро, ще бъдат подменени и тротоарни плочки. До седмица трябва да приключат всички дейности по проекта за модернизация на кв. Железник.

Предстои монтирането и на нови светофарни уредби в Стара Загора на възлови места: на кръстовището на ул. Д-р Тодор Стоянович и ул. Ген. Столетов (до болницата), на кръстовището на улиците Ген. Гурко и Хаджи Димитър Асенов, до бившето ДНА и на входа за кв. Зора.

Очаква се това да стане факт до края на годината. Новите светофари ще регулират трафика и до голяма степен ще облекчат пешеходците.


Още новини