Начало Новини Актуално Четири болници в Стара Загора празнуват утре Деня на родилната помощ

Четири болници в Стара Загора празнуват утре Деня на родилната помощ

Актуално

В утрешния 21 януари – Ден на родилната помощ – кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще участва в празника в четири здравни заведения в града, съобщиха от пресцентъра. В 10,00 часа започва тържеството в МБАЛ Ниа Мед, в 10,30 часа е тържеството в Акушеро-гинекологичната клиника на Университетска болница (6 ет. в сградата на АГ-Комплекса), от 11,00 часа е празникът в Родилно отделение на АГ комплекс при МБАЛ Проф.д-р Стоян Киркович и от 12,00 часа проф. Танчев ще присъства на Бабинден в АГ-отделението на МБАЛ Свети Иван Рилски.


От 2001 г. община Стара Загора и ръководството на Акушеро-гинекологичния комплекс в града отбелязват заедно 21 януари - Деня на родилната помощ със специална церемония - Галерия Златни ръце. Тази година в галерията ще бъдат подредени “златните” отпечатъци на д-р Иван Трифонов и на акушерката Венета Влайкова. Плакетите са дело на старозагорския художник Димитър Димитров.
През миналата 2009 година в Родилно отделение са проплакали 1530 новородени като момчетата са повече от момичетата – съобщи д-р Данаил Даков, началник на отделението и традиционен домакин на утрешното тържество. Точно на Бабинден минала година в отделението се родиха тризнаците Виктория, Божидара и Любомир. През миналата година тук са се родили и 20 двойки близнаци – допълва д-р Даков.
В Община Стара Загора за 2009 г. са съставени 2829 акта за раждане, съобщи Маргарита Нейчева, директор на Дирекция Гражданско състояние в Община Стара Загора. Момченце на семейство от Харманли е първото бебе на 2010 г. в Стара Загора. Малкият Алекс проплака в 7:20 часа в първия ден на годината.

Още новини