Начало Новини Актуално Честват Празника на розата за 108-ми път

Честват Празника на розата за 108-ми път

Актуално

Утре в Казанлък са официaлните тържества за Празника на розата, които ще стартират с вдигането на националното знаме и тържествена сесия на ОбС. Лежерен елемент в деня внася поредната изненада - фестивал на виното "Розе" в ИМ "Искра", където над 20 български изби ще показват майсторлък. Вечерта е тържественото коронясване на "Царица Роза '2011", а "Шато Копса" ще разлива вино за почитателите на красотата, на божествената напитка и доброто настроение.

Десет празнични прояви бележат 4 юни, като най-атрактивните започват в 19 часа на площад "Севтополис" с конкурса "Мис Долината на розите", а в 20.00 часа е мегаконцертът с участието на Искра Радева, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Орлин Горанов и др., информира вестник Старозагорски новини.
С изненада започва 5 юни - в 9.30 часа е изложението на нови автомобили на паркинга зад Универмага. След него в градините над Института по розата започнат ритуалите розобер и розоварене. Точно в 12 часа стартира празничното шествие в централната част на града. Водено от кмета на Казанлък Стефан Дамянов, "Царица Роза '2011", двете й подгласнички и "Мини Мис Царица Роза", шествието ще премине под мотото "Да опазим Земята". След челния блок, един след друг ще дефилират детският, младежкият, спортният блок, "Весел Казанлък" и фолклорните състави.
Тази година Казанлък чества Празника на розата за 108-ми път. Началото е било поставено през 1903 година като празник на младостта и красотата.

Още новини