Начало Новини Актуално Червените няма да подкрепят бюджета на Община Стара Загора

Червените няма да подкрепят бюджета на Община Стара Загора

Актуално

Съветническата група на коалиция "БСП, ПБС и ДСХ" в старозагорския парламент няма да подкрепи проектобюджета на общината за 2010 год., който днес ще се гласува на първо четене на сесията на Общинския съвет. Това предизвести вчера председателят на "червената" група старейшини Бойчо Биволарски.

Той не успя да обясни пред медиите защо точно ще гласуват "против" днес, задоволявайки се с обяснението, че "в проектобюджета има неща, с които БСП не е съгласна", а общата характеристика на бюджета била "по-предпазлив от миналогодишния".
По-конкретен в критиките си в местната власт бе социалистическият съветник инж. Георги Георгиев.
"Вече две години общинската администрация говори за проекти. През 2008 год. са платени 700 хиляди лв. за 7 проекта, от които са реализирани 3; през 2009 год. са платени пак толкова пари за 8 проекта, от които е реализиран един - ремонтът на Детска градина No 8, и то ненапълно поради недостиг на средства; предвидени са 650 хиляди лева, но те не са достатъчни", каза инж. Георгиев, цитиран от вестник Старозагорски новини.
Биволарски изнедоволства, че Общината стартира процедура по продажбата на общински жилища, без да се мисли за строежа или покупката на нови такива. "Над 3000 души чакат. Общината има нужда от нови жилища", каза Биволарски, допълвайки още, че в проектобюджета за селата са заделени едва 270 хиляди лева, и то само за десет от тях.

Още новини