Начало Новини Актуално Чакат зам.-военния министър Радев в Стара Загора

Чакат зам.-военния министър Радев в Стара Загора

Актуално

Осигуряване достъп на гражданството до работата на военния полигон "Змейово" и информирането на жителите от близките до полигона населени места е целта на днешната среща, организирана от областния управител Йордан Николов, която ще се проведе от 11.00 ч. в залата на Областната администрация в Стара Загора.

Това са част от предприетите от областния управител мерки за решаване на дългогодишния проблем с обгазяването на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.
Покана за участие в срещата е отправена към зам.-министъра на отбраната Валентин Радев - един от най-ревностните защитници на полигон "Змейово". В нея ще участват още началникът на полигона полк. Сергей Марков, кметовете на 18 населени места в близост до военния обект и представители на неправителствени организации.
Неправителствените организации и сдружения ще предложат кандидатурата на служител за връзки с обществеността на полигона, който ще бъде назначен от Министерството на отбраната. Той ще осведомява по всяко време всички интересуващи се за извършваните дейности на военния обект.
Ще бъдат изготвени и списъци с граждани, които ще имат постоянен достъп до полигон "Змейово".

Днес по време на парламентарния контрол старозагорският депутат от РЗС Тодор Великов ще попита военния министър Аню Ангелов дали неговият заместник Валентин Радев има личен интерес от полигона.

Още новини