Начало Новини Актуално Чахова и „Радулов” с награди

Чахова и „Радулов” с награди

Актуално

Красимира Чахова и „Радулов” ЕООД са носители на званието Дарител на годината 2011, което се присъжда от Асоциацията на обществените фондации (АОФБ) в България, съобщиха от Обществения дарителски фонд в Стара Загора, чиито дарители са наградените. Престижното отличие им е присъдено за принос в дейността на старозагорската фондация.

Церемонията по награждаването се проведе на 22 юни в Националната Априловска гимназия в Габрово – емблематично място за дарителството и неговото място в традициите на българина. Наградите – статуетка и грамота, се връчват за шеста поредна година, информираха още от ОДФ - Стара Загора.

Красимира Чахова е основен организатор на кампанията Стара Загора – най-спортният град. Привлякла е много фирми и граждани към каузата. С набраните средства се изгражда фитнес на открито в града на липите. Корпоративният дарител „Радулов” ЕООД е основен спонсор на благотворителното масово бягане. Фирмата е осигурила освежаващи напитки за участниците в минимаратона - т.е. за над 2000 души.
АОФБ е учредена през 2005 г. и включва обществени фондации в 12 града в България. Тя е част от голямото семейство на Световната организация на обществените фондации в повече от 60 страни по света. През годините обществените фондации в нашата страна са подкрепили 478 проекта за над 7 млн. лв., с които са помогнали на над 700 000 души.

Информация: вестник Новината

Още новини