Начало Новини Актуално Центъра за професионално обучение към ЦИЕС ЕООД проведе курс по за управление по околната среда и одит

Центъра за професионално обучение към ЦИЕС ЕООД проведе курс по за управление по околната среда и одит

Актуално

ЦИЕС ЕООДДвудневно обучение на тема Изискванията на Регламент (ЕО) - схема за управление по околната среда и одит (EMAS) и практическото им прилагане се проведе на 20 и 21 февруари 2020 г. от Центъра за професионално обучение към ЦИЕС ЕООД.

Схемата на Европейския съюз за управление на околната среда и одит е особено актуален инструмент, който е свързан с необходимостта от спиране на измененията на климата и усилията да се наложат бързи и адекватни мерки за защита на околната среда. Чрез Схемата организациите могат както да оценят, така и да намалят своето въздействие върху околната среда.

Обучението на Център по изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) имаше за цел участниците в него да бъдат запознати с ползите от въвеждането на EMAS и стъпките за регистрацията по EMAS. Бяха разгледани всички нормативни документи (регламенти), свързани със схемата за управление на околната среда и одит, както и практическото им прилагане.

Курсът беше насочен към специалисти от ВиК дружества, които са осъзнали необходимостта от подобряване на управлението по околна среда - един непрекъснат процес, водещ съответно и до подобряване на резултатността при опазване на околната среда.

Поради големия интерес към курса Центърът за професионално обучение към ЦИЕС ЕООД предстои да организира повторно обучение, съобщиха от дружеството.

EMAS CTEC TPP 2

Още новини