Начало Новини Актуално Център на разума предлага ВМРО

Център на разума предлага ВМРО

Актуално

Създаване на още един политически център в Стара Загора, алтернативен на двата полюса ГЕРБ и БСП, предложи вчера в Стара Загора членът на националното ръководство на ВМРО-БНД Кристиян Петков. Според войводата към него щели да се присъединят всички политически формации и граждански сдружения, които са останали недоволни от досегашното управление на града.

Петков уточни, че партията му вече е провела контактни разговори с някои от тях, но не пожела да конкретизира с кои. Той обаче бе категоричен, че не е далеч времето, когато двете основни политически сили ще започнат предизборната си битка, в която всички средства са позволени. Именно тогава щяло да се усети нуждата от трети център на политическия живот в града на липите, който Петков образно нарече "Център на разума". Партиите - членки на този център, според войводата трябвало да се явят на предстоящите местни избори с обща кметска кандидатура и с обща листа за общински съветници. Все пак, ако някоя от тях реши да се яви със собствена листа, това не бивало да се приема като "измяна на общото дело". Петков обаче бе категоричен, че кандидатът за кмет трябва да е един, и съобщи, че през седмицата ще проведе разговор по този въпрос с местното ръководство на "Синята коалиция", пише вестник Старозагорски новини.
Провеждането на вътрешните избори на СДС и ДСБ забавило Кристиян Петков да обяви решението си за създаване на алтернативен политически център. Той можел да бъде структуриран до края на юни и да се прекрати с порочната практика кандидатите за кметове да бъдат определяни в последния момент.

Още новини