Начало Новини Актуално Бутилката с нов дизайн на Heineken е на българския пазар

Бутилката с нов дизайн на Heineken е на българския пазар

Актуално
heineken

В началото на декември Heineken представи новата бутилка на марката на глобално ниво, завършвайки по този начин обновяването на дизайна за цялата гама от опаковки. България е една от първите страни в света, в които е въведена бутилката с нов дизайн. В края на ноември т.г. опаковката от 0,33 l бе разпространена на пазара ни.

В началото на 2010 г. българските потребители имаха възможността да бъдат първите, докоснали се и до новия кен с релефно мастило на Heineken, който бе представен в България преди всички останали европейски страни. 
Промяната цели да модернизира визуалната идентичност и да направи марката още по-последователна и разпознаваема във всички 170 страни по света, в които се предлага Heineken®.
Новата бутилка ще се предлага в пет различни разфасовки и ще бъде налична в Западна Европа в началото на 2011 г., а в останалата част на света до 2012 г., съобщи Анна Великова, Мениджър Корпоративни комуникации на Загорка АД.
В разработването на новия дизайн на бутилката участва смесен екип от функции от няколко страни. Марк ван Итерсон, Глобален мениджър дизайн и концепция на Heineken, споделя: "Вярваме, че с една ясно разпознаваема бутилка световната марка Heineken ще бъде допълнително подсилена – с единството идва още по-голямото въздействие. Нашите потребители се интересуват от детайлите. Ето защо ние в Heineken посветихме време и ресурси за промяната на дизайна, като обръщахме внимание и на най-малкия елемент. До този момент оценката на потребителите е много висока – определят новия дизайн като модерен, привлекателен и иновативен.”

Елементи на новия дизайн:
Новият дизайн на бутилката на Heineken подчертава притегателната сила на марката. Той използва модерната извивка, вдъхновена от основните линии, оформящи логото. Този разпознаваем елемент присъства при всички нови бутилки, кенове и чаши на Heineken. Новият дизайн се изразява в специфична релефна извивка на гърлото и гърба на бутилката, както и в релефно изобразяване на логото, което е отличителен знак за качеството и автентичността на марката. Тези нововъведения в дизайна – релефно мастило при кеновете и релефни форми при бутилката, допълват палитрата от усещания на потребителите при консумирането на бира, като я правят още по-освежаваща и отличителна.

heineken Загорка heineken Стара Загора heineken бутилка heineken нова бутилка


Още новини