Начало Новини Актуално Бутиковата винарска изба Мидалидаре Естейт спечели злато от най-престижния винен конкурс Мундус Вини (видео)

Бутиковата винарска изба Мидалидаре Естейт спечели злато от най-престижния винен конкурс Мундус Вини (видео)

Актуално
Мидалидаре Естейт

С изключително високо отличие за България - златен медал, е наградено Midalidare Grande Cuvee 2009 на бутиковата винарска изба Мидалидаре Естейт, по време на най-престижния винен конкурс „Мундус Вини“. Midalidare Grande Cuvee 2009 се нареди сред най-добрите вина в света, като очарова с качествата си компетентното жури.

Със сребърни медали бяха наградени вината Midalidare Grand Vintage Syrah 2009 и Midalidare Pinot Gris 2010. Midalidare Pinot Gris 2010 е първото българско вино от този сорт, което получава такава висока оценка на международната винена сцена.
В 11-ото издание на „Мундус Вини“ повече от 6 000 вина от 42 страни бяха оценявани на „сляпа дегустация“ от конкурсното жури, съставено от 270 винени експерти от 50 страни.

Midalidare Grande Cuvee 2009

„За нас тези медали са доказателство, че се развиваме в правилната посока. Вината на Мидалидаре Естейт са само от една година на пазара, но успяха да се наложат с високото си качество не само в България, но и на редица престижни конкурси. Това е признат резултат от усилията, които полага целия ни екип и най-вече на талантливита ни енолози Николай Катеров и Александър Алексиев, чиято най-голяма амбиция е да превърнат вината на Мидалидаре в синоним на най-високо качество не само у нас, но и в международен аспект“ - сподели Галина Нифору, търговски и маркетинг директор на Мидалидаре Естейт.

Високите награди ще бъдат връчени официално на Мидалидаре Естейт в средата на ноември 2011 г.

За Мидалидаре Естейт

Мидалидаре Естейт е винарско имение, разположено на 20 км северозападно от Чирпан, в село Могилово. Районът е с хилядолетни винарски традиции. Вината, произведени в този край са се превозвали до Пиреа и Енос с кервани още в древността. Имението разполага с 250 декара лозя, сгушени между хълмовете на Централна Средна гора. Белите сортове са Sauvignon Blanc, Semillon, Pinot Gris, Chardonnay, Muscadelle, Grenache blanc и червените - Cabernet Franc, Melrot, Malbec, Syrah, Cabernet Sauvignon и Petit Verdot, подбрани в унисон с климатичните особености и почвените характеристики на региона.
Екипът на Мидалидаре Естейт е малък и отдаден изцяло на идеята да превърне Мидалидаре в новaта звезда на българския винен небосклон. Енолозите на избата са Николай Катеров и Александър Алексиев – и двамата с дългогодишен опит в България и чужбина. Работили са в Австралия, Нова Зеландия, откъдето е и любовта им към совиньона, както и в Арженина, откъдето пък е страстта им към винифициране на малбека.
В основата на проекта стои Евгений Юсупов, руски бизнесмен, живеещ в Казахстан, а любовта му към историята, природата и доброто вино го подтикват да инвестира в село Могилово преди 2 години и да превърне това късче земя в истински оазис.

За Мундус Вини

MUNDUS VINI Great International Wine Award е най-високо оценената международна винена награда, под патронажа на OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (OIV) – Международната организация за лозата и виното), която се присъжда за вина от всички винени региони в света. Наградата е учредена от MUNDUS VINIi Wine Academy, в град Нойщад, Германия през 2001 година.
MUNDUS VINI Great International Wine Award с гордост отбеляза огромния интерес от страна производители и вносители за издание 2011. Традиционно най-много проби са предоставени от Германия, Италия, Испания и Франция, но също своята заявка дадоха и по-екзотични винени дестинации като Мексико, Тунис, Мароко и Азербайджан.

На 18 септември, неделя, Бутиковата винарска изба Мидалидаре Естейт покани свои партньори и приятели за да бъдат откъснати първите гроздове от реколтата на 2011 година и откриване на гроздобера.

Бутиковата винарска изба Мидалидаре Естейт винарска изба Мидалидаре Естейт


Още новини