Начало Новини Актуално Бус на Автобусни превози катастрофира в Италианския мост край Стара Загора

Бус на Автобусни превози катастрофира в Италианския мост край Стара Загора

Актуално

В 8.10 часа вчера "Мерцедeс 312 D", собственост на "Автобусни превози" - Стара Загора, катастрофирал при изпълнение на редовен курс до с. Змейово. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост 52-годишният шофьор К.П. изгубил управление над автомобила и се ударил в долната бетонна част на Италианския мост по пътя за Казанлък, съобщиха вчера от пресцентъра на ОДМВР.

Водачът е с фрактура на пет ребра и е настанен за лечение в МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". От удара леко са пострадали и двама пътници - 63-годишен мъж и 66-годишна жена. На тях им е оказана амбулаторна медицинска помощ. По информация от "Бърза помощ" вчера при тях са приети и обработени доста пострадали при пътни инциденти.
Заради пътния инцидент е отменен и следващият курс до Змейово в 11 часа. По-рано сутринта автобусът с работещите в областния град и учениците е изпълнил редовния си курс, след което до 12.30 часа до Змейово обществен превоз не е имало. А докато бусовете не са пътували, таксиметровите коли не са отказвали превоз по същия маршрут.
Управителката на "Автобусни превози" Станимира Гочева заяви, че отмененият курс е станал след уговорка с кмета на Змейово Никола Пеев. На журналистически въпрос как ще коментира приказките, че бусовете не са оборудвани с подходящи за зимата гуми, Гочева отговори: "Каквото и да стане, все ние сме виновни".
Според зам.-кмета на община Стара Загора Белчо Белчев, пътят до Змейово е бил проходим при зимни условия и снегът бил 4-5 сантиметра. Той лично ходил с лека кола на два пъти до селото. Участъкът от разклона до центъра бил опесъчен още в 9 часа, а поради обилния снеговалеж в 10.30 часа била изпратена втора кола с пясък. Почистването с греблото пък станало около 12 часа, пише вестник Старозагорски новини.
Белчев каза, че повечко сняг е паднал в северната част на общината, но навсякъде пътищата са почистени и опесъчени. Не се е налагало спирането на колите на градския и междуселищния транспорт. В късния следобед вчера настилките щели да бъдат обработени допълнително със сол и пясък срещу замръзване. Единствено с. Лясково е останало известно време без ток, но проблемът бързо бил отстранен, заяви зам.-кметът.
Във връзка с катастрофата на Италианския мост директорът на Областно пътно управление - Стара Загора, Петър Николов каза, че не е получавал оплаквания от поддържането на пътя между Стара Загора и Казанлък. Възможно е нещо да е станало, уточни той, времето е мокро и не е изключено някой шофьор да кривне встрани.

Още новини