Начало Новини Актуално Бюрокрация бави ремонта на музейната Сграда на 2009 г.

Бюрокрация бави ремонта на музейната Сграда на 2009 г.

Актуално

24 писма, 4 протокола и няколко работни заседания от 26 октомври 2010 г. до 12 май 2011 г. съпътстват ходенето по мъките на ръководството на Регионалния исторически музей -Стара Загора, за да се отстранят появилите се строителни нередности и в двете му крила - административно и експозиционно. Обектът е предаден на 20 август 2009 г. (акт 15) без забележки, а веднага след това ползвателите му, т.е. музейните работници, са потърпевши от недоглеждането на специалистите.

Директорката доц. Светла Димитрова конкретизира трите сериозни проблема: неизрядна климатична инсталация, недоброкачествено подово ниво на експозиционните нива и течовете в различни помещения и фондохранилища, пише вестник Старозагорски новини.
На поредното работно съвещание вчера инж. Митьо Славов, директор на Дирекция "Инвестиции и контрол", обстоятелствено припомни на присъстващите - изпълнители, проектанти и надзорници, поетите и неизпълнени задължения по констатираните проблеми. Както и досега, представителите на различните страни започнаха да си прехвърлят обвинения в некомпетентност, неспазване на договорни взаимоотношения и пр.
След доста бурни дебати няколко бяха набелязаните мерки за справяне с проблеми в експлоатацията на сградата между представители на инвеститора - Община Стара Загора, и на изпълнителя - "Пи Ес Ай" АД - Стара Загора.
В края на април са започнали дейностите по отстраняване на течовете, възстановяване на повредената мазилка, шпакловане и боядисване, които ще завършат до няколко дни - каза инж.Рени Андреева, представител на фирмата-изпълнител. Независим експерт ще даде становище по проблема с неефективно работещата и замръзваща през зимните месеци климатична техника в експозиционната част. В момента се уточняват подробностите и започва работа по боядисване на пострадали от теч повърхности на Античната улица.
Досега има възстановени паднали и компрометирани плочи по фасадата на Музея и от теракотната настилка в експозиционната част.
Възникналите дефекти са в гаранционен срок, който продължава до 2014 г. Настояването на Общината пред изпълнителите на проекта е за бърза реакция и справяне с проблемите.

Още новини