Начало Новини Коментари БТПП: Зелените коридори в търговските вериги са неработеща мярка

БТПП: Зелените коридори в търговските вериги са неработеща мярка

Коментари

В продължение на публикуваното вчера становище на Сдружението за модерна търговия относно неработещата мярка зелени коридори за достъп на хората над 65-годишна възраст до търговските обекти, в Българската търговско-промишлена палата се получи позиция и от Асоциацията за развитие на търговските вериги, в която се казва:

Бихме искали да заявим нашето негативно отношение към така въведените зелени коридори за пазаруване в търговските вериги.

Съзнаваме сериозността на така обявената епидемиологична обстановка, но не приемаме, че това е някакво обективно решение, а само и единствено спънка за нашата нормална дейност.

Получава се неконтролируемо струпване на хора пред търговските обекти, чакащи да бъдат допуснати, създава се едно ескалиращо напрежение, получаваме редица оплаквания от тази ситуация.

На практика резултатът е по-скоро негативен, защото неудобството за пазаруване под час е голямо както за младите, така и за възрастните клиенти, а не по-малко и за нас като търговци.

Позицията е подписана от Александър Дончев, председател Асоциацията за развитие на търговските вериги.

Българската търговско-промишлена палата споделя виждането, че мярката е неработеща и очаква реакцията на компетентните институции, се казва в позиция, публикувана на информационния сайт на БТПП Инфобизнес.

Документи за сваляне

Още новини