Начало Новини Актуално БТПП връчи на М+С Хидравлик приза Златно евро

БТПП връчи на М+С Хидравлик приза Златно евро

Актуално

Връчване на Златно евро

Опитът на Полша - страната, създала най-ефективната система на управление и използване на средствата от европейските фондове, беше представен на Конференция под патронажа на Н. Пр. Лешек Хенсел - посланик на Република Полша в България и на Томислав Дончев - министър по управление на средствата от Европейския съюз.

На финала на конференцията бяха наградени носителите на Национален приз Златно евро за постигнати най-високи резултати в усвояването на средствата от европейските фондове. Призът е на Национално сдружение на организациите за социални услуги, списание Фондове Програми Проекти и на Фондация Човешките ресурси в България и евроинтеграцията. Председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов връчи наградите на представителите на бизнеса: Станислав Разпопов, изпълнителен директор на Дунапак-Родина АД, за създаване на нови работни места чрез разширяване на производството;
Николай Обретенов, прокурист на М+С Хидравлик АД, за технологична модернизация и обновление на производството; Здравко Линкин, управител на ПРОФИЛИНК ООД, за иновации в производствената дейност на фирмата; Елисавета Николова, изпълнителен директор на Елмот АД, за конкурентоспособност чрез внедряване на иновативни продукти, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

В останалите категории Златно евро получиха: Герго Гергов, кмет на община Видин, за реализирани европроекти в социалната сфера; Вельо Илиев, кмет на община Петрич, за използване на европейски пари за благоустройство на градската среда; Красимир Герчев, кмет на община Разлог, за договорени и изпълнявани проекти на стойност 21,5 милиона лева по оперативна програма Околна среда; д-р Красимир Джонев, кмет на община Летница, за европейски проекти за развитие на туризма в община Летница; проф. Анелия Клисарова за изпълнени проекти по повишаване на научния потенциал на Медицински университет – Варна; доц. д-р Георги Годинячки, ректор на Висше строително училище Любен Каравелов – София, за подобряване на образователната среда в училището; Пламен Поюков, директор на Държавно ловно стопанство Дикчан – Сатовча, за проекти по залесяване на неземеделски земи и възпроизводство на застрашени дивечови популации в ловните полета на Дикчан, село Сатовча; Елеонора Негулова, предприемач, за реализиран проект по Програма за развитие на селските райони и за реализиран проект за внедряване на иновации в хранително вкусовата промишленост.

Символните награди на националния приз Златното евро е позлатено в Монетния двор на Република България и е уникат със запазени права.

Още новини