Начало Новини Актуално БТПП стана част от партньорската мрежа за благотворителност на БЧК

БТПП стана част от партньорската мрежа за благотворителност на БЧК

Актуално

Стара ЗагораПредседателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) г-н Цветан Симеонов подписа декларация за присъединяване към Партньорската мрежа за благотворителност на Българския червен кръст. С този акт палатата възприема целите и каузата на мрежата на БЧК и продължава да изпълнява подписания преди три години Меморандум за сътрудничество между двете неправителствени организации с висок обществен авторитет.

Първата проява на партньорство между БТПП и БЧК ще бъде осъществено по време на Международното специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии през месец ноември, съобщиха от пресцентъра на БТПП.
Според председателя на БЧК Христо Григоров новият член на Партньорската мрежа за благотворителност ще спомогне за включване на широк кръг от предприемачи от малкия и среден бизнес в подкрепа на най-уязвимите членове на обществото.
При подписването на декларацията г-н Симеонов заяви, че с включването в мрежа насочена за установяване и укрепване на дългосрочни отношения с представители на корпоративния сектор, БТПП става участник в кампании, като ще използва модерни методи на фондонабиране, предоставянето на pro bono услуги от фирмите за подкрепа на деца в неравностойно положение; деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия;  хора, пострадали при бедствия аварии и катастрофи; възрастни хора и други целеви групи – по волята на дарителите.

Още новини