Начало Новини Актуално БТПП се включва в нов проект - RIDE

БТПП се включва в нов проект - RIDE

Актуално

Българската търговско-промишлена палата започва работа по нов европейски проект - RIDE (Reach Inclusion through Digital Empowerment for migrant women). Това е проект за укрепване на капацитета на жените мигранти и бежанки да се включат в пазара на труда чрез дигитални дейности и по този начин да се оптимизира тяхното присъединяване към приемащото общество.

Проектът е насочен към създаване на увереност, самочувствие и капацитет у жените мигранти и бежанки, с помощта на инструменти за споделяне и подкрепа като фокус групи, кръгова методология и менторство.

Проектът включва партньори от 7 държави (Белгия, България, Германия, Гърция, Италия, Холандия и Чехия) с 6 местни организации и 3 партньори на ниво ЕС. Консорциумът е проектиран да осигури фокус на действието на национално и европейско ниво.

Партньорите са представители на търговски палати, частни компании и социални предприятия.

Основните дейности по проекта, в които Българската търговско-промишлена палата ще вземе участие, са: национален информационен ден, сесии за наставничество и обучение на жени мигранти и бежанки, обучение по информационни технологии.

Още новини