Начало Новини Актуално БТПП ще съдейства за разширяване на външните пазари на металургичната индустрия

БТПП ще съдейства за разширяване на външните пазари на металургичната индустрия

Актуално

седействие металургична индустрия

В изпълнение на договореност по време на последното заседание на Консултативния съвет Пакт за индустриална стабилност към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов проведе среща с Антон Петров – председател на Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ).

На срещата присъства и Лъчезар Искров – член на Управителния и Изпълнителния съвет на БТПП.

Обсъдени бяха въпроси, касаещи съдействието на БТПП в търсене на пазари за разширяване на експорта в металургичната индустрия.

От Асоциацията се ангажираха да подготвят информация за продуктовата гама по региони, които представляват интерес за експорт на металургична продукция, както и за привличане на нови пазари.

БТПП от своя страна ще окаже съдействие на Асоциацията за разпространяване на информацията чрез свои партньори в чужбина. При организиране на двустранни срещи Палатата ще помага за насърчаване на инвестиции в този важен отрасъл за страната.

БАМИ ще информира своите членовете за възможността да представят дейността си по време на бизнес форуми, организирани от БТПП както в страната, така и в чужбина.

В заключение на срещата се обсъди подготовка на съвместно предложение до министъра на икономиката, енергетиката и туризма с конкретни стъпки за разширяване на експортната стратегия на страната в областта на металургичната индустрия и включване на търговските представители на България в съответните региони с изисквания към тях.

Още новини