Начало Новини Актуално БТПП ще съдейства срещу нерегламентирания внос на строителни материали

БТПП ще съдейства срещу нерегламентирания внос на строителни материали

Актуално
Стара Загора

Председателят на УС на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов проведе среща с члена на Управителния съвет на Българската асоциация за изолации в строителството инж. Йордан Николов. Разисквани бяха въпросите за състоянието на строителния отрасъл, който изпитва най-много трудности свързани с икономическата криза.

Бяха коментирани подходящите мерки за оздравяване на сектора, сред които особено внимание беше отделено на нерегламентирания внос  и декларирането на занижени цени пред митническите органи, съобщиха от пресцентъра на БТПП. По този начин се срива лоялната конкуренция в сектора. Г-н Симеонов пое ангажимент БТПП да съдейства пред държавните органи за решаване на тези въпроси след набелязване на подходящи мерки при проверките на границите, като едновремен контрол и от двете митнически администрации за избягване на двойното фактуриране и свързване на фискалните устройства с НАП например.
Инженер Йордан Николов е един от основателите на БАИС. Асоциацията е пряк член е на Българската търговско-промишлена палата и асоцииран член на NRCA (Национална асоциация за покривни работи) - САЩ.

Още новини